Contact en reserveren

Camping de Veenborg
Van Arnhemslaan 2
9615 TD Kolham
06 - 20478897
info@deveenborg.nl
GPS N 53 10.442, E 6 43.054

* GRATIS WIFI *


facebook

Camping de Veenborg

Camping.Info Beoordeling

Logo camping.info De campinggids die leeft!

Uitbreidingsplannen

Woont u op een flatje en wilt u toch genieten van de rust en de natuur? Of wilt u graag beschikken over het comfort van een eigen badkamer en de ruimte en privacy van een eigen chalet? Vanaf 2021 is het mogelijk om uw stacaravan te plaatsen op ons nieuwe terrein. Elke dag in de periode van 1 april tot 1 oktober kan dan op de camping doorgebracht worden. In de winter is het niet mogelijk om hier te overnachten maar het is natuurlijk wel mogelijk om overdag een bezoekje te brengen.

Er zijn altijd een aantal gasten die een reden hebben om hun stacaravan te willen verkopen. Camping de Veenborg doet de bemiddeling van verkoop van stacaravan tussen de koper en verkoper. Zij zullen beide partijen hierin begeleiden (taxatie, bezichtiging en overdracht overeenkomst na akkoord koop stacaravan).

wild bezoek op de camping

Zijn sporen hadden we al vaker gezien, maar de ree zelf nog nooit van zó dichtbij. Hij woont hier al minstens 2 jaar en slaapt in een hoekje van de camping in de windsingel. Laat hem maar mooi lopen.

Burengerucht

Hoe landelijk wil je het hebben! Rust en Ruimte Zat hier op de camping, maar wat hebben de kikkers een lawaai! De ooievaars even verderop hebben ze gelukkig nog niet ontdekt.

Hoe landelijk wil je het hebben?

Geplaatst door Marian van Dijken op Donderdag 21 mei 2020

Facebook

Regelmatig posten wij foto’s en nieuwtjes op onze facebook pagina. Ook kunt u links vinden van bijvoorbeeld leuke fietsroutes, wandelroutes, of mooie foto’s van Het Roegwold, het natuurgebied vlak bij ons in de buurt.

https://www.facebook.com/campingdeveenborg.nl/
https://www.facebook.com/OntdekMiddenGroningen/
https://www.facebook.com/groetenuitgroningen.nl

Buren

Onze buurvrouwen staan ook weer lekker buiten.

Leven in de brouwerij

Onze kampeerplaatsen zijn zó groot, dat anderhalve meter afstand houden geen probleem is. Wij vragen u om van te voren even te bellen als u komt, dan begeleiden we u naar uw plek. We willen graag de kampeervelden slim indelen, zodat niet iedereen op een kluitje gaat staan. Deze foto is van vorig jaar, en zoals de twee campers achteraan op de foto nu staan, hebben we het nu liever niet. Liever nu extra voorzichtig als later spijt!

Burengerucht

Geschiedenis van De Veenborg

‘MOOI DIENTJE’ UIT FOXHAM

Aan de Borgweg nabij Foxham stond tot het jaar van de afbraak — dat was in 1925 — de buitenplaats „Tilburg” met aangrenzend bos, beter bekend onder de naam „Arnhem’s Bos. De bewoners van „Tilburg” trokken in de vorige eeuw nogal de aandacht. Het waren, zeker voor deze streek, kleurrijke figuren.

In 1841 woonde Pieter van Arnhem er, afkomstig uit Nijmegen, die deelgenoot was van de jeneverstokerij uit aardappelen bij het buiten „Jagtwijk” te Foxham.

Zijn zoon Atje was gehuwd met Gezina Warmolts. Deze laatste mevrouw Van Arnhem—Warmolts, die tot haar overlijden in 1923 op „Tilburg” heeft gewoond, was nogal ijdel uitgevallen. Zij voelde zich altijd – ten zeerste gestreeld als kinderen haar met zeker ontzag vroegen: „Majesteit, mogen wij in Uw bossen?” Mevrouw knikte dan en gaf’ genadig to.t antwoord: „Zeker, kinderen, zeker”.

Haar dochter Sieberdina Maria van Arnhem, in de verre omtrek bekend onder de bijnaam „Mooi Dientje”, kreeg van vader Atje een bijzonder vrije opvoeding. Het verhaal gaat, dat ze — inrijgen was in haar jonge jaren een rage — een zeemleer om haar lichaam bond om zich beter te kunnen insnoeren. „ Mooi Dientje” was enig kind en werd als jongen opgevoed. Ze reed paard en rookte sigaren. Maar dat belette niet dat het lustige meisje op de hoogtepunten der festijnen, die in een soort spiegelzaal werden gevierd, aangemoedigd werd, op de tafel exotische dansen uit te voeren.

Op de Borgweg, die langs „Tilburg” liep, werden af en toe harddraverijen gehouden. Om zich de tot vrijpostigheden geneigde boerenjongens van het lijf te houden, hanteerde „Mooi Dientje” dan duchtig de rijzweep. Ter voltooiing van haar opvoeding werd zij omstreeks 1885 naar Parijs gestuurd, waar Clemenceau het zijne tot die opvoeding heeft bijgedagen. Later trouwde zij met een Groninger arts, die een opvallende gelijkenis met Willem 111 vertoonde en bij wie ze vier kinderen kreeg. Die arts was haar op de duur te avontuurlijk; ze ging van hem scheiden en hertrouwde met een miljonair uit New Orleans.

Haar moeder bleef op haar terugkeer hopen en zat soms de hele dag op het bordes van de borg te kijken. Zo nu en dan stuurde zij de juffrouw van de huishouding de oprijlaan af ter verkenning. Enkele maanden voor haar moeders dood is Dientje inderdaad nog naar Foxham teruggekeerd. Later ging ze met de antieke inboedel van „Tilburg” terug naar New Orleans, waar zij ook is gestorven. De veenborg werd in 1925 gesloopt en het bos gerooid.

Scheepswerf De Hoop

Tegenover onze camping is Scheepswerf “De Hoop”  gevestigd. De Hoop is een combinatie van een aantal scheepswerven en heeft in de loop van de geschiedenis bijna 1500 schepen gebouwd en meer dan 3000 ontwerpen vervaardigd. Men kan allerlei soorten schepen en offshore-installaties maken, waaronder zeer exclusieve schepen. (bron : wikipedia)

 

Chalets te huur, ook in de winterperiode

  

Sinds kort hebben we naast onze vier verhuur caravans ook twee chalets beschikbaar voor de verhuur. De chalets zijn geschikt voor 2 volwassenen en twee kinderen en zijn het gehele jaar geopend. De chalets zijn volledig ingericht, inclusief handdoeken en beddengoed, en u heeft een eigen badkamer. De chalets worden verhuurd via booking.com