Contact en reserveren

Camping de Veenborg
Van Arnhemslaan 2
9615 TD Kolham
06 - 20478897
info@campingdeveenborg.nl
GPS N 53 10.442, E 6 43.054

* GRATIS WIFI *


facebook

Camping de Veenborg

Camping.Info Beoordeling

Logo camping.info De campinggids die leeft!

Corona

Gezien de situatie met het Corina virus hebben wij de moeilijke beslissing genomen om de camping NIET open te doen per 1 april. Wij hopen dat in Mei of Juni de situatie verbetert, en dat we jullie dan alsnog mogen begroeten. Hoewel het niet absoluut verboden is om open te gaan, vinden wij het niet verantwoord om nu gasten te ontvangen. Wij nemen onze verantwoordelijkheid en hopen op betere tijden.

Geschiedenis van De Veenborg

‘MOOI DIENTJE’ UIT FOXHAM

Aan de Borgweg nabij Foxham stond tot het jaar van de afbraak — dat was in 1925 — de buitenplaats „Tilburg” met aangrenzend bos, beter bekend onder de naam „Arnhem’s Bos. De bewoners van „Tilburg” trokken in de vorige eeuw nogal de aandacht. Het waren, zeker voor deze streek, kleurrijke figuren.

In 1841 woonde Pieter van Arnhem er, afkomstig uit Nijmegen, die deelgenoot was van de jeneverstokerij uit aardappelen bij het buiten „Jagtwijk” te Foxham.

Zijn zoon Atje was gehuwd met Gezina Warmolts. Deze laatste mevrouw Van Arnhem—Warmolts, die tot haar overlijden in 1923 op „Tilburg” heeft gewoond, was nogal ijdel uitgevallen. Zij voelde zich altijd – ten zeerste gestreeld als kinderen haar met zeker ontzag vroegen: „Majesteit, mogen wij in Uw bossen?” Mevrouw knikte dan en gaf’ genadig to.t antwoord: „Zeker, kinderen, zeker”.

Haar dochter Sieberdina Maria van Arnhem, in de verre omtrek bekend onder de bijnaam „Mooi Dientje”, kreeg van vader Atje een bijzonder vrije opvoeding. Het verhaal gaat, dat ze — inrijgen was in haar jonge jaren een rage — een zeemleer om haar lichaam bond om zich beter te kunnen insnoeren. „ Mooi Dientje” was enig kind en werd als jongen opgevoed. Ze reed paard en rookte sigaren. Maar dat belette niet dat het lustige meisje op de hoogtepunten der festijnen, die in een soort spiegelzaal werden gevierd, aangemoedigd werd, op de tafel exotische dansen uit te voeren.

Op de Borgweg, die langs „Tilburg” liep, werden af en toe harddraverijen gehouden. Om zich de tot vrijpostigheden geneigde boerenjongens van het lijf te houden, hanteerde „Mooi Dientje” dan duchtig de rijzweep. Ter voltooiing van haar opvoeding werd zij omstreeks 1885 naar Parijs gestuurd, waar Clemenceau het zijne tot die opvoeding heeft bijgedagen. Later trouwde zij met een Groninger arts, die een opvallende gelijkenis met Willem 111 vertoonde en bij wie ze vier kinderen kreeg. Die arts was haar op de duur te avontuurlijk; ze ging van hem scheiden en hertrouwde met een miljonair uit New Orleans.

Haar moeder bleef op haar terugkeer hopen en zat soms de hele dag op het bordes van de borg te kijken. Zo nu en dan stuurde zij de juffrouw van de huishouding de oprijlaan af ter verkenning. Enkele maanden voor haar moeders dood is Dientje inderdaad nog naar Foxham teruggekeerd. Later ging ze met de antieke inboedel van „Tilburg” terug naar New Orleans, waar zij ook is gestorven. De veenborg werd in 1925 gesloopt en het bos gerooid.

Scheepswerf De Hoop

Tegenover onze camping is Scheepswerf “De Hoop”  gevestigd. De Hoop is een combinatie van een aantal scheepswerven en heeft in de loop van de geschiedenis bijna 1500 schepen gebouwd en meer dan 3000 ontwerpen vervaardigd. Men kan allerlei soorten schepen en offshore-installaties maken, waaronder zeer exclusieve schepen. (bron : wikipedia)

 

Chalets te huur, ook in de winterperiode

  

Sinds kort hebben we naast onze vier verhuur caravans ook twee chalets beschikbaar voor de verhuur. De chalets zijn geschikt voor 2 volwassenen en twee kinderen en zijn het gehele jaar geopend. De chalets zijn volledig ingericht, inclusief handdoeken en beddengoed, en u heeft een eigen badkamer. De chalets worden verhuurd via booking.com

Booking Award

Wij hebben van onze gasten van Booking.com een prachtige beoordeling ontvangen, en in 2020 proberen we dit uiteraard te overtreffen ! Iedereen hartelijk dank voor de feedback, en we hopen jullie komend seizoen weer te mogen begroeten.

E-bikes te huur

 

Graag minimaal 1 dag van te voren reserveren in verband met beperkte beschikbaarheid. De kosten bedragen 25 euro per e-bike per dag.

Barbecue

Het nieuwe barbecue seizoen staat weer voor de deur en we hebben er veel zin in. Heerlijk weer, lekker eten en drinken, en gezelligheid. Wat wil je nog meer, dit is ons campingleven.

Campingplaatsen

Onze campingplekken zijn er ruim, heerlijk groen  en rustig. Hoor de vogels fluiten in de morgen, drink een heerlijk kopje koffie voor de caravan… Alle plekken zijn uiteraard voorzien van wifi, water,  stroom en een vuilwaterafvoer.

Verhuurcaravans

Vanwege grote drukte hebben we er twee nieuwe oldtimers bij! Alle verhuur caravans worden verhuurd via booking.com.

 

Horeca uitgebreid

feesttent3BBQ? Brunch? Maaltijd uit de ‘dutch oven’?

Het kan allemaal bij ons in de tent! En voor een zeer vriendelijk tarief!

Lees meer >>