Rinkelende telefoons, felle computerschermen, drukke kantoren, lange files, rode stoplichten, flitsende lichtreclames: het leven kan af en toe als een chaos aanvoelen. Om daar even lekker aan te ontsnappen en volledig te ontspannen is het heerlijk om af en toe een mooie wandeling door de natuur te maken. Wie helemaal tot rust wil komen neemt een wandelvakantie: water mee, rugzakje om, goede schoenen aan en gaan. Maar ons kleine land wordt steeds voller en er zijn nog maar weinig natuurgebieden te vinden waar je écht tot rust komt en waar je kan wandelen zonder iemand tegen te komen. Maar wie zoekt, zal vinden, en bij ons in Groningen is nog ruimte!

Vanaf camping de Veenborg wandelt u zo naar het natuurgebied Westerbroek, naar Het Roegwold, of naar het Zuidlaardermeergebied. U kunt ervoor kiezen om de omgeving op eigen houtje te ontdekken en u krijgt bij aankomst een map van ons met een aantal routes. Op www.routesingroningen.nl kunt u een kant en klare route downloaden, of u zet via het wandelnetwerk zelf een mooie route uit.
Voor de fanatieke wandelaars is Het Roege Pad met 4 routes van ieder 20 kilometer een leuke uitdaging. Er is een prachtige route van 27 kilometer van Groningen naar Woudbloem en Harkstede. U kunt met de bus naar het startpunt een dan weer wandelend terug naar de camping. In het Roegwold zijn meerdere wandelroutes uitgezet, en het rondje Zuidlaardermeergebied inclusief een heel leuk pondje moeten we uiteraard ook niet vergeten.

hier vindt u wandelroutes in de buurt van de camping

De camping bevindt zich in één van de mooitste fietsgebieden van Nederland en is een perfecte uitvalsbasis voor prachtige en eindeloos lange fietstochten. U kijkt uw ogen uit!

De uitgestrekte natuur van Midden-Groningen is ideaal om te fietsen en te wandelen en leidt u door pittoreske dorpjes en bossen, langs prachtige herenhuizen en landgoederen. Hier vindt u een fietsroutenetwerk van bijna 1.500 kilometer lang. Er zijn ruim 330 fietsknooppunten, waarmee u zelf heel veel verschillende fietsroutes kunt samenstellen.