Voor een compleet overzicht van alle activiteiten en bezienswaardigheden  https://ontdekmiddengroningen.nl/

Rinkelende telefoons, felle computerschermen, drukke kantoren, lange files, rode stoplichten, flitsende lichtreclames: het leven kan af en toe als een chaos aanvoelen. Om daar even lekker aan te ontsnappen en volledig te ontspannen is het heerlijk om af en toe een mooie wandeling door de natuur te maken. Wie helemaal tot rust wil komen neemt een wandelvakantie: water mee, rugzakje om, goede schoenen aan en gaan. Maar ons kleine land wordt steeds voller en er zijn nog maar weinig natuurgebieden te vinden waar je écht tot rust komt en waar je kan wandelen zonder iemand tegen te komen. Maar wie zoekt, zal vinden, en bij ons in Groningen is nog ruimte!

Vanaf camping de Veenborg wandelt u zo naar het natuurgebied Westerbroek, naar Het Roegwold, of naar het Zuidlaardermeergebied. U kunt ervoor kiezen om de omgeving op eigen houtje te ontdekken en u krijgt bij aankomst een map van ons met een aantal routes. Op www.routesingroningen.nl kunt u een kant en klare route downloaden, of u zet via het wandelnetwerk zelf een mooie route uit.
Voor de fanatieke wandelaars is Het Roege Pad met 4 routes van ieder 20 kilometer een leuke uitdaging. Er is een prachtige route van 27 kilometer van Groningen naar Woudbloem en Harkstede. U kunt met de bus naar het startpunt een dan weer wandelend terug naar de camping. In het Roegwold zijn meerdere wandelroutes uitgezet, en het rondje Zuidlaardermeergebied inclusief een heel leuk pondje moeten we uiteraard ook niet vergeten.

<a href="https://routesingroningen.nl/wandelroutes/" title="WANDELROUTES">hier vindt u wandelroutes in de buurt van de camping</a>

De camping bevindt zich in één van de mooitste fietsgebieden van Nederland en is een perfecte uitvalsbasis voor prachtige en eindeloos lange fietstochten. U kijkt uw ogen uit!

De uitgestrekte natuur van Midden-Groningen is ideaal om te fietsen en te wandelen en leidt u door pittoreske dorpjes en bossen, langs prachtige herenhuizen en landgoederen. Hier vindt u een fietsroutenetwerk van bijna 1.500 kilometer lang. Er zijn ruim 330 fietsknooppunten, waarmee u zelf heel veel verschillende fietsroutes kunt samenstellen.

 

Uitgaanstips met kinderen

Hoogezand
Natuur en Milieu Educatie Hoogezand. Bij de ingang links, bij de stoplichten rechtsaf, rotonde rechtdoor, tweede rotonde linksaf, weer links is een parkeerplaats.
Strand Meerwijck, zie route Zuidlaardermeer

Slochteren

Het borggebouw ontstond meer dan zeven eeuwen geleden en kreeg aan het eind van de 18de eeuw haar huidige uiterlijk. Het park is aangelegd in Engelse landschapsstijl. Op het voorterrein staat het schathuis waarin nu een restaurant is gevestigd. Er tegenover staat het koetshuis waarin zich de museumwinkel en de expositieruimtes bevinden. In het park staan 17de en 18de eeuwse zandstenen tuinornamenten. www.fraeylemaborg.nl

Zuidlaren
Molenmuseum De Wachter Zuidlaren
Sprookjeshof Zuidlaren
Ballorig Hoogezand

Groningen
Kinderboerderij

Delfzijl
Muzee aquarium Delfzijl, heel leuk museum met diverse aquaria.
Zeehondenkijkwand Punt van Reide, Bezoekerscentrum Buitenplaats Reidehoeve Termunten Telefoon: (0596) 60 1880 Openingstijden: Iedere zaterdag en zondag van april t/m september van 12.00 uur tot 17.00 uur en van oktober t/m maart van 12.00 uur tot 16:00 uur.

De havens van Delfzijl en Termunterzijl zijn ook een bezoekje waard. Delfzijl heeft een grote industrie haven. Termunterzijl is een heel pittoresk vissersdorpje met een kleine jachthaven en heerlijke visrestaurants.

Uitgaanstips in de natuur

Natuurgebied Westerbroek. Bij de ingang rechtsaf de Borgweg op, na ongeveer 2 kilometer linksaf het zandpad op.
Natuurgebied Midden Groningen (Roegwold), bij de ingang linksaf, bij de stoplichten linksaf, onder de A7 rechtdoor, einde weg rechtaf, meteen de eerste week linksaf. Hier is ook een leuke zwemplas “het Zwaneveldsgat”. Ook het dorpsrandpark is hier vlak bij, heel leuk voor de honden en de kinderen. Tevens is er een Kabouterpad in natuurgebied Roegwold.

Natuurgebied Zuidlaardermeer en omgeving de Rolkepolder – Oostpolder- Onnerpolder-Kropswoldebuitenpolder. Bij de ingang links, bij de stoplichten rechtsaf, rotonde rechtdoor, tweede rotonde rechtsaf het natuurgebied Meerwijck in. Hier is een zandstrand, wandelpaden, fietspaden.

Uitgaanstips cultuur

1. De Stad Groningen met zijn Grote Markt en Martinitoren, warenmarkt op dinsdag t/m zaterdag.
2. Groningen: Het Groninger Museum, Scheepvaartmuseum, Universiteitsmuseum, Grafisch museum
3. Hoogezand: Algemene informatieHet Nationale Busmuseum, Museum voor handwerktuigen.
4. Sappemeer: Borg Welgelegen , Het Groninger Schaatsmuseum, Brandweermuseum, Historische Scheepswerf Wolthuis.
5. Borgercompagnie: Museum Lammert Boerma, de Heemtuin
6. Slochteren: de Freylemaborg, PolitiepettenmuseumMuseum Boerderij Duurswold.
7. Eelde: Museum de Buitenplaats, Museum Vosbergen
8. Veendam: Veenkoloniaal Museum, Alida’s poppenhuis museum

Uit eten

Eten Bezorgen